سومین همایش بین‌المللی باستان‌شناسی جنوب‌شرق ایران برگزار می‌شود

دانشگاه زابل با همکاری پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، موسسه ایزمئو، انجمن علمی باستان‌شناسی ایران و مجله مطالعات سیستان‌وبلوچستان سومین همایش بین‌المللی باستان‌شناسی جنوب‌شرق ایران را برگزار می‌کند.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، پژوهشگران می‌توانند برای شرکت در سومین همایش بین‌المللی باستان‌شناسی جنوب‌شرق ایران که از 22 تا 24 آذرماه 1400بصورت مجازی برگزار می‌شود چکیده و مقالات خود را به ترتیب تا 15مهر و 15آبان به دبیرخانه این همایش به آدرس 3ICASI@uoz.ac.ir ارسال کنند.

همایش بین‌المللی باستان‌شناسی جنوب‌شرق ایران از اقدامات برجسته برای معرفی و بازشناسی فرهنگ باستان‌شناختی این ناحیۀ مهم تاریخی است که نخستین دوره آن اردیبهشت‌ 1380در زاهدان و دومین دوره آذر 1396 در دانشگاه جیرفت برگزار شده است.

دانشگاه زابل، در مقام قطب علمی منطقه، در صدد است سومین دوره این همایش را با توجه به ظرفیت بالای استان سیستان‌وبلوچستان و نواحی همجوار، در زمینه باستان‌شناسی و حجم فراوان برنامه‌های ملی و بین‌المللی که هرساله در منطقه انجام شده و می‌شود، در آذرماه 1400 به صورت بین‌المللی با همکاری دانشگاه‌ها و موسسات ملی و بین‌المللی برگزار کند.

از آنجا که ناحیه فرهنگی جنوب شرق ایران، شامل استان‌های امروزی سیستان‌وبلوچستان، کرمان، هرمزگان و بخش‌هایی از استان خراسان‌‌ جنوبی، از دوران پیش‌ از تاریخ تاکنون همواره همچون مرکز فرهنگی مهمی، دارنده نشانه‌های تلفیق و ترکیب فرهنگ‌ها و تمدن‌های مناطق غربی‌تر خود (میانرودان)، مناطق شرقی‌تر خود (تمدن دره سند) و دورتر، در آسیای میانه، نماد ارتباطات گسترده درون‌منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بوده و نقش مؤثر و برجسته‌ای در رشد و گسترش فرهنگ و تمدن بشری در فلات ایران داشته است، بی‌تردید برگزاری بین‌المللی این همایش گامی بزرگ برای گسترش دیپلماسی علمی و شناخت بیشتر تاریخ و فرهنگ منطقه خواهد بود.

اهم اهداف این همایش عبارت است از ارائه به‌روز نتایج پژوهش‌های باستان‌شناختی و علوم وابسته در سطح بین‌المللی و برای جامعه مخاطبان، فراهم آوردن فضای مناسب برای گفتگو و تبادل نظر علمی میان متخصصان باستان‌شناسی و رشته‌های وابسته و پیوسته در‌باره این ناحیه فرهنگی که به پژوهش‌های میدانی و کتابخانه‌ای مشغول هستند.

معرفی شایسته مقام استان سیستان‌وبلوچستان به دلیل دارا بودن گنجینه‌ای آثار تاریخی و فرهنگی، ذخایر فرهنگی مادی و معنوی و آشکارکردن جاذبه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اراده راهکارهای ممکن برای جلب علاقه‌ای سرمایه‌گذاران و کارآفرینان برای پیشبرد و توسعه اقتصادی و اجتماعی استان و نواحی همجوار آن است.

در کنار آن، معرفی دست‌آوردهای انتشاراتی تخصصی باستان‌شناسی و رشته‌های وابسته درباره حوزه فرهنگی مورد نظر، در غالب برپای مجازی نمایشگاه کتاب و برگزاری مجازی کارگاهای آموزشی و پژوهشی در باستان‌شناسی و رشته‌های وابسته از دیگر اهداف این همایش است.

کاوش‌ها و بررسی‌های باستان‌شناختی جنوب‌شرق ایران، برهمکنش‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای باستان‌شناسی جنوب‌شرق ایران، تاریخ و هنر در باستان‌شناسی جنوب‌شرق ایران،تکنولوژی، معیشت و تجارت،باستان‌شناسی جنوب‌شرق ایران و خلیج فارس،باستان‌شناسی جنوب‌شرق ایران و علوم میان رشته‌ای و باستان‌شناسی و گردشگری جنوب‌شرق ایران: تعامل و توسعه، محورهای این همایش است.

 

انتهای پیام/

کد خبر 14000616330929

برچسب‌ها